Sobota, 3 prosince, 2022

Proč byl jogurt za socialismu lepší? Nalezli jsme odpověď

- Reklama -PR článek
- Reklama -magazin

Poctivé složení a časem ověřená receptura.

Kvalita, cena či původ produktu? Zatímco před pár lety byla u zákazníků nejdůležitější cena, nyní zákazníci dbají více na kvalitu a původ produktů. Proto je důležité vědět, z jakých surovin jsou produkty vyrobeny a podle jaké receptury. Ty nejlepší jsou však ověřené časem.

Tradice od roku 1970

Příkladem tradičního výrobku dobře známého z dob Československa, který se prosadil svou kvalitou a chutí, je tvaroh. Jeho výrobní receptura vznikla ještě v roce 1970.

“Máme dlouhodobou tradici, používáme pouze slovenské mléko a tvaroh vyrábíme tradiční recepturou, jejíž součástí je i ruční výroba,” říká manažer společnosti AGRO TAMI Róbert Klvaňa. Takový tvaroh pak putuje i do mléčných dezertů, které významně obohacuje.

“Pokud jde o Termix a dětské tvarohové dezerty, dodržujeme v nich původní recepturu, díky čemuž chutnají již desítky let stejně. Jsou bez náhrad, aromat a chemie, “vysvětluje Klvaňa.

Namísto umělé aromatické složky používají pravou čokoládu, holandské kakao a přírodní vanilku. Součástí je i zakysaná smetana a tvaroh. Právě podle nich zjistíte, zda můžete ve výrobku očekávat i plnou chuť nebo jen umělá dochucovadla. Platí, že pokud výrobce používá kvalitní slovenské suroviny, rád se jimi pochlubí i na obalu.

Pravá chuť Slovenské surovin

“Všímali jsme si, že lidé stále více hledají kvalitní a slovenské potraviny. Proto jsme se rozhodli nabídnout skutečně poctivé výrobky z kvalitních a hlavně slovenská surovin. Chtěli jsme přinést to nejlepší od Slovenské výrobců a umožnit lidem ochutnat potraviny plné chuti a s dobrými výživovými hodnotami, “říká o zrodu značky Z lásky k tradici Silvia Hrušovská, vedoucí oddělení Privátní značky ve společnosti Kaufland.

“Součástí privátní značky Z lásky k tradici jsou mléčné produkty od farmářů z podtatranských horských a podhorských oblastí, které unikátní formou ovlivňují vynikající kvalitu a skvělou chuť mléčného sortimentu. A patří sem i uzenářské výrobky, které se zase vyznačují vysokým podílem masa, “dodává Hrušovská.

Přinést na trh skutečně poctivé potraviny zabralo od počáteční myšlenky přibližně jeden rok. Proces začal výběrem dodavatelů, kteří dokáží nabídnout výrobek z čistě slovenský surovin ve špičkové kvalitě.

“Někdy objevíme kvalitní recepturu, která již na trhu existuje a dodavateli dáme prostor k prodeji v Kauflandu. Často však přinášíme vlastní receptury, které hledáme v klasických, zapomenutých receptech, například ještě z dob socialismu. Hledáme, zda stačí osm nebo deset procent tuku, i jaký má být podíl ovocné složky v jogurtu, aby chutnal jako kdysi a byl zdravý, “říká Hrušovská.

Vedle mléčných výrobcích se na pulty prodejen Kaufland takto dostali i šunky vyrobené klasickým postupem. Jsou výhradně ze slovenského masa, s nízkým obsahem tuku a s výraznou chutí. Pod značkou Z lásky k tradici najdete i párky s vysokým podílem masa, jejichž tradičnost podtrhuje plnění do přírodního skopového střívka. Pokud si přečtete složení na obalu, nenajdete v něm žádná barviva ani zvýrazňovače chutí. Jde jen o kombinaci těch nejkvalitnějších surovin a koření.

- Reklama -aktuality

Mohlo by Vás zajímat

- Reklama -PR článek

Další články autora

- Komerční sdělení -magazin